Τι είναι το TaeKwonDo

1. Τι είναι το TaeKwonDo

To TAE KWON DO είναι μια πολεμική τέχνη η οποία έχει εξελιχθεί σε ένα από το πιο δημοφιλή Ολυμπιακά Αθλήματα.

2. Τι προσφέρει

To TAE KWON DO εκτός από το ότι είναι ένας μοναδικός τρόπος εκγύμνασης, προσφέρει στον ενασχολούμενο με αυτό, αυτοπεποίθηση, αυτοσεβασμό, πειθαρχία αλλά και σεβασμό προς τους άλλους και γενικά καλλιεργεί έναν ολοκληρωμένο και ευγενικό χαρακτήρα με αξίες και ιδανικά.
Οι μικροί αθλητές γαλουχούνται με τα αθλητικά πρότυπα και ιδεώδη και αρχίζουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο, πιστεύοντας στον εαυτό τους αλλά έχοντας παράλληλα σεβασμό προς τους άλλους.

3. Καλλιεργεί τo TAE KWON DO τη βία;

«Η βία είναι το όπλο των αδυνάτων» λέει μία παλιά λαϊκή έκφραση και είναι πέρα για πέρα αληθινή. Το TAE KWON DO όχι μόνο δεν καλλιεργεί τη βία αλλά και την αποτρέπει. Είναι βλέπετε ένα ευγενές άθλημα βασισμένο στα αθλητικά ιδεώδη της άμιλλας και του συναγωνισμού με έναν ιδιαίτερο όμως για άθλημα σεβασμό προς τον αντίπαλο. Ο άνθρωπoς που αισθάνεται ισχυρός δεν έχει ανάγκη να καταφύγει στη βία για να επιβληθεί.

4. Χρειάζεται να έχει κανείς ιδιαίτερα χαρίσματα ή προσόντα για να ασχοληθεί με το TAE KWON DO;

Όχι. Το TAE KWON DO είναι ένα άθλημα για όλους, ανεξάρτητα από το ύψος το βάρος την ηλικία ή το φύλο. Το TAE KWON DO καλλιεργεί και αναπτύσσει τα ιδιαίτερα χαρίσματα που έχει ο κάθε άνθρωπος και προσαρμόζεται πάνω σε αυτόν.
Με το άθλημα αυτό μπορούν να ασχοληθούν γυναίκες και άνδρες από την ηλικία των 5 έως των 80 ετών. Το TAE KWON DO βελτιώνει κατά πολύ τη σταθερότητα την ταχύτητα και τα αντανακλαστικά του αθλούμενου, γυμνάζοντας με τον καλύτερο και πιο φυσικό τρόπο όλο του το σώμα.

5. Ποια είναι η βασική διαφορά του TAE KWON DO από τις πολεμικές τέχνες;

Το TAE KWON DO βασίζεται βέβαια σε μία αρχαία κορεάτικη πολεμική τέχνη, είναι όμως άθλημα και μάλιστα Ολυμπιακό. Έτσι, όπως και σε κάθε άθλημα, ο αθλητής σκοπό του έχει να νικήσει τον αντίπαλο, μέσα στα πλαίσια της αθλητικής συμπεριφοράς, παίρνοντας από αυτόν πόντους (σημεία) και όχι να τον εξουδετερώσει προξενώντας του οποιαδήποτε βλάβη ή πόνο όπως στις πολεμικές τέχνες.
Το TAE KWON DO διέπεται από ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες που έχουν να κάνουν με τη σωστή αθλητική συμπεριφορά των αθλητών. Ο αθλητής που παραβαίνει τους κανόνες αυτούς, τιμωρείται με αποκλεισμό από τον αγώνα.

6. Πόσο επικίνδυνη είναι η προπόνηση στο TAE KWON DO;

Πολύ λιγότερες πιθανότητες έχει ένας αθλητής να τραυματιστεί κατά την διάρκεια της προπόνησης στο TAE KWON DO από ότι στο ποδόσφαιρο ή σε άλλα αθλήματα. Οι αθλητές σπάνια έρχονται σε σωματική επαφή κατά την διάρκεια μιας προπόνησης αλλά και όταν αυτό είναι απαραίτητο, οι αθλητές φορούν όλα τα απαραίτητα μέσα προφύλαξης όπως θώρακα, κάσκα, καλαμίδες ,βραχιονίδες κλπ.

Related Post
FITNESS: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΔΙΑΔΡΟΜΟ
KICK BOXING
Ιστορία του TaeKwonDo
Το TaeKwonDo στην Ελλάδα